Stam1na - Enkelinmurskain

Stam1na
Enkelinmurskain
2018
Kuva: Stam1nan facebook-sivu
Stam1na ei tehnyt suurta vaikutusta aiemmin tänä vuonna julkaisemallaan Elämänlanka-kappaleella. Vaikka biisi oli rohkean erilainen sinkkusiivu, ei se albumikokonaisuudesta lohkaistuna irtokappaleena jaksanut innostaa. Biisin pariin kun ei ole tullut palattua kertaakaan sen julkaisun jälkeen. Fiilikset olivatkin pelonsekaiset Stam1nan puskiessa eetteeriin toisen ennakkomaistiaisen tulevalta "Taival"-albumiltaan. Vaan tällä kertaa pelot ovat turhia, sillä Enkelinmurskain on yksi Stam1nan parhaimmista kappaleista pitkiin aikoihin.

Siinä missä Elämänlanka oli rauhallinen ja hankalasti lähestyttävä tapaus, iskee Enkelinmurskain suoraviivaisuudessaan kuulijaan kuin miljoona volttia. Kappale on kokonaisuutena erittäin toimiva. Ryhdikkäästi tamppaavat kitarat, iskevät melodiat ja mielenkiintoiset sanoitukset muodostavat vahvan rungon kappaleelle, mutta lopulta biisin kertosäe vie suurimman huomion. Kitaristi-vokalisti Antti "Hyrde" Hyyrysen hypnoottisesti aaltoilevalla laulumelodialla kuorrutettu kertosäe kun uppoaa jo ensimmäisellä kuuntelukerralla niin syvälle tajuntaan, että tämän tahdissa voi laulaa mukana jo toisella pyöräytyksellä. Bonuksena kertsi lähettää niin voimakkaat kylmät väreet läpi vartalon, ettei moisia ole tullut koettua aivan hetkeen.

Jos Elämänlanka ei suurempaa hurmiota nostattanut, niin Enkelinmurskain romutti kaikki epäluulot perinpohjin. Vaikka nyt etukynteen on tarjottu kaksi laadultaan poikkeavaa vetoa, kipusi "Taival"-albumi tämän esityksen myötä syksyn odotetuimpien levyjen joukkoon. Saapahan nähdä, mitä kaikkea Stam1nalla on tarjota uuden albumin myötä. Enkelinmurskain tulee hyvin todennäköisesti pyörimään jatkuvalla toistolla vielä usean päivän ajan.

Kappaleesta julkaistun musiikkivideon löydät Stam1nan viralliselta Youtube-kanavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti