Bloodred Hourglass - Drag Me the Rain

Bloodred Hourglass
Drag Me the Rain 2021
Kuva: Yhtyeen virallinen nettisivu

Melodinen kuolonmetalli on metallimusiikin alalaji, jonka nimissä sikiää erilaisia bändejä kuin sieniä sateella. Tämän vuoksi itselleen tuntemattomiin yhtyeisiin tulee harvemmin sen tarkemmin syvennyttyä, sillä moni tyylilajin edustajista hukkuu harmaaseen massaan. Tämä on harmi, sillä joukossa olisi varmasti monia timantinkovia metalliryhmiä, jotka todella ansaitsisivat päästä levylautaselle.

Kotimainen Bloodred Hourglass on kuitenkin niitä yhtyeitä, jotka ovat pyristelleet itsensä esille. Useamman hienon kiekon julkaissut metalliryhmä nousi itselleni tietoisuuteen uusimmalla täyspitkällään "Godsend", jolla yhtyeen kehitys saavutti uuden tason niin sävellyksien kuin tuotantopuolen osalta.

Nappisuorituksen jälkeen odotukset uuden materiaalin suhteen olivatkin korkealla, vaikka muutokset bändin kokoonpanossa lisäsivät tähän uudenlaisen jännitysmomentin. Ylletäänkö enää samalla tasolle, kun bändin pääsäveltäjä on hypännyt kelkasta?

"Drag Me the Rain" osoittaa, ettei syytä huoleen ole. Bloodred Hourglass on edelleen tiukassa iskussa, sillä ensimmäinen siivu bändin tulevalta levyltä ylittää kaikki odotukset. Tarjolla on kaikkea sitä, mitä yhtyeeltä odottaa saattaa: raskasta ja ruhjovaa kitarointia, jo ensikuuntelulla korvaan tarttuvia melodioita sekä mukana hoilattava, upea kertosäe. Biisi on tajuntaan meteoriitin lailla rysähtävä järkäle, joka tuo mukavalla tavalla mieleen vanhemman In Flamesin - varsinkin melodioidensa puolesta. Lopputulos on äärimmäisen vaikuttava. Harva kappale kaappaa näin voimakkaasti mukaansa, mutta "Drag Me the Rain" on niitä biisejä, joita on lähes pakko kuunnella uudestaan ja uudestaan. Omilla listoillani kuuntelukerrat ovat julkaisun jälkeen nousseet jo toiselle sadalle, joka kertoo kaiken olennaisen kappaleesta ja sen tarttuvuudesta.

Odotukset yhtyeen tulevaa kiekkoa kohtaan nousivat tämän sinkkuvedon myötä uusiin sfääreihin. Jos albumilla on tarjota enemmänkin tämänkaltasia ässävetoja, on helppo uskoa, että luvassa on yksi tämän vuoden parhaimmista metallilevyistä.

"Drag Me the Rain" löytyy yhtyeen viralliselta Youtube-kanavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti