Vakoilijan käsikirja / Salapoliisin käsikirja

Vakoilijan käsikirja / Salapoliisin käsikirja
Tammi 2018
Sivumäärä(t) 192
"Noidan käsikirja" -arvostelussa toin esille, että maailma kaipaisi uusintapainoksia samaan sarjaan kuuluvista teoksista "Vakoilijan käsikirja" sekä "Salapoliisin käsikirja". Ja kerrankin jotain ei tarvinnut odottaa mahdottoman pitkään, sillä Tammi julkaisi molemmista kirjoista uudet painokset jo viime vuoden loppupuolella. Nyt jokaisen kodin pienemmät ja isommatkin lukijat saavat hyvät perustiedot siitä, miten vakoilijan ja salapolisiin hommat hoidetaan kunnolla.

"Vakoilijan käsikirja/ Salapoliisin käsikirja"-opukset ovat värikkäästi toteutettuja tietokirjoja, joista jokainen vakoilusta ja salapoliisin työstä kiinnostunut saa irti suuret tietomäärät. "Vakoilijan käsikirja" antaa vinkkejä esimerkiksi naamioitumiseen ja koodikirjoituksen purkamiseen, "Salapoliisin käsikirja" puolestaan ohjeita muun muassa johtolankojen keräämiseen rikospaikalta. Opukset ovat täynnä hauskaa ja yksityiskohtaista tietoa monenlaisista aihepiiriin liittyvistä osa-alueista. Kirjoissa kohtaavat hienolla tavalla lapsille sopiva kuvitus, tiukka faktatieto sekä tutkimaan innostava ote, joka laittaa jokaisen lukijan mielikuvituksen lentämään. Kirjoista löytyy myös lukuisia erilaisia leikkejä sekä konkreettisia tehtäviä, joiden avulla voi kehittää vaikkapa omaa havainnointikykyään. Tosissaan kirjojen oppeja ei kannata ottaa, mutta niiden sisältö on omiaan antamaan uutta pontta takapihan vakooja- ja salapoliisileikeille.

Etukäteen pelkäsin, että kirjojen sisältö olisi joiltain osin vanhentunutta. Alkuperäiset opukset on kuitenkin julkaistu jo 1980-luvulla, jonka jälkeen moni asia on muuttunut. "Vakoilijan käsikirja/ Salapoliisin käsikirja"-teokset ovat kuitenkin säilyttäneet teränsä kaikkien vuosien jälkeenkin. Kirjojen kuvitus, sisältö sekä aihepiiri on edelleen ajankohtaista ja niiden niksejä voi helposti hyödyntää myös tänä päivänä. Opusten taskukirjakoko on myös ratkaisuna erinomainen, sillä tällaisenaan ne on helppo napata mukaan leikkeihin, jolloin ne pääsevät ansaitsemaansa hyötykäyttöön.

"Vakoilijan käsikirja/ Salapoliisin käsikirja"-teokset on tuotu tälle vuosituhannelle yhtä ihailtavalla tavalla kuin aiemmin ilmestynyt "Noidan käsikirja". Teosten alkuperää on kunnioitettu eikä tarpeettomia muutoksia ole lähdetty tekemään. Kirjojen kanssa lapsuuttaan viettäneille teokset tarjoavat mukavan nostalgiatripin menneisyyteen ja nykylapsille niiden sisältö tarjoaa kiinnostavaa tietoa aihepiiristä. "Vakoilijan käsikirja/ Salapoliisin käsikirja"-teokset eivät ole vain hienosti toteutettuja tietokirjoja, vaan ne innostavat lukijan leikkimään ja käyttämään mielikuvitustaan. Mitä muuta kirjoilta voi toivoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti