Brymir - Chasing the Skyline

Brymir
Chasing the Skyline
2018
Kuva: Claudio Bergamin
Kotimainen Brymir keräsi ylistysvyöryn edellisellä albumillaan "Slayer of Gods". Eikä suinkaan syyttä, sillä yhtyeen sinfoninen kuolonmetalli oli taidolla rakennettu, vaikka kiekko sortui paikoin toistamaan itseään. Brymir kun on osoittanut olevansa toimivimmillaan yhdistellessään mieleenjäävää melodista materiaalia raskaammin jyräävään metallivyörytykseen, eikä edellinen kiekko aivan riittävästi tätä monipuolisuutta esitellyt. Mutta nyt asiat ovat enemmän kuin kohdillaan, sillä bändin uusi kappale Chasing the Skyline edustaa juuri sitä, mitä Brymir on parhaimmillaan.

Chasing the Skyline on täydellinen esitys, joka lupailee paljon tulevan materiaalin tasosta. Kappaleen valtti on nimenomaan sen monipuolisuus. Alun kaunis akustinen kitarointi yhdessä viipyilevien syntikkakuvioiden kanssa luovat komeaa tunnelmaa, joka räjähtää kuin varoittamatta vakuuttavaksi metallikiihdyttelyksi. Eikä kappale laske kaikkea yhden kortin varaan, sillä Chasing the Skyline on täynnä mielenkiintoisia elementtejä, jotka nivoutuvat upealla tavalla yhdeksi kokonaisuudeksi. Erityisesti väkevä kertosäe, kappaleen mahtipontisuus sekä loppupuolen sooloilu lähettävät kylmiä väreitä pitkin selkäpiitä, joka on aina erinomainen piirre musiikissa. Muutenkin kappale soi raikkaan selkeänä ja mukavan ilmavana, josta on myös kiittäminen erinomaista tuotantopuolta, joka ei ole hukannut yhtään sävellystä ja soitinta runsaaseen soundimassaan.

Vaikka jo "Slayer of Gods" oli vahva näyttö Brymirin taidoista, onnistuu Chasing the Skyline vetämään maton jalkojen alta. Yhtye vaikuttaa nyt olevan sellaisessa iskussa, että jos loppulevyllä operoidaan lähellekään samalla tasolla, on luvassa yksi lähivuosien kovimmista metallialbumeista. Mikään irtonainen kappale ei ole tehnyt pitkiin aikoihin näin suurta vaikutusta, joten odotukset tulevaa albumia kohtaan nousivat tähtiin.

Kappale löytyy yhtyeen Youtube-kanavalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti